Herenboeren te gast bij Parkinsoncafé Assen

Parkinson en bestrijdingsmiddelen – steeds dichterbij komt het bewijs dat er een rechtstreeks verband is. Dus is gezonde voeding en meer informatie over het effect van bestrijdingsmiddelen voor Parkinsonpatiënten belangrijk.

Tegen deze achtergrond verzocht het Parkinsoncafé Assen ons meer te vertellen over Hof van Rhee en de Herenboerenbeweging. Een intensieve middag, met geïnteresseerde bezoekers en veel vragen, zeker ook aan Guido Nijland van Meten = Weten, die een interessante inleiding hield over genoemde relatie. En een veel gehoorde reactie: ik zou willen dat ik fysiek nog in staat was om het werk op de boerderij te doen…

Georg Kreuzberg

Zie hieronder het korte verslag van deze middag van het Parkinsoncafé zelf.

Parkinsoncafé 11 april: Moestuinieren zonder pesticiden?

Op donderdag 11 april stond het onderwerp: ‘Moestuinieren, eten zonder pesticiden?’ op het programma. We begonnen de middag met een filmpje van Bas Bloem over de relatie tussen pesticiden en Parkinson (zie video hieronder). Daarna vertelde Guido Nijland van Meten=Weten over pesticiden, waar ze gemeten zijn en hoe pesticiden zich verspreiden. Ook kwamen de mogelijke gevolgen aan bod.

Herenboeren Assen (Georg Kreuzberg) te gast bij Parkinsoncafé Assen

Na de pauze gaf Georg Kreuzberg van de Herenboeren een presentatie. De Herenboeren is een coöperatieve boerderij in Rhee, Assen gerund door 250 huishoudens. Georg nam ons mee in het reilen en zeilen van de boerderij. Er wordt (zonder pesticiden) groente verbouwd, er is vee voor vlees en er is een kruidentuin.

Na de beide presentaties kwamen er interessante gesprekken en discussies op gang. Het was een leerzame en gezellige middag! 

Neuroloog Bas Bloem over parkinson en pesticiden | De Hofbar

Voor neuroloog Bas Bloem is het bewijs duidelijk: pesticiden verhogen de kans op Parkinson. Hij pleit voor betere controle op risico’s van stoffen. Volgens hem klopt het Europese toelatingsbeleid niet, waardoor mogelijk gevaarlijke stoffen nog steeds zijn toegestaan.

Deel dit bericht: