“Full Farm” Een film over de wedergeboorte van boerenland op de Hof van Rhee

We gaan een bioscoopfilm maken!

“Een stukje Drenthe dat verandert van een kaal stuk grond
in een plek waar mensen, flora en fauna gedijen.
Met de natuur als bondgenoot.”
Dat gaan we vastleggen, stap voor stap!”

Henk en Janetta

“We gaan straks dag en nacht filmen:
  • Welke dieren leven er?
  • Hoe reageren zij op de komst van de nieuwe mensenbewoners?
  • Welke nieuwe flora en fauna gaat zich op het terrein nestelen?
  • Hoe vergaat het de Herenboeren?
De constant lopende camera is de ooggetuige die alles vastlegt.”

Henk en Janetta Bos hebben inmiddels 9 natuurfilms op hun naam staan; twee ervan stonden op de shortlist voor het Gouden Kalf en waren goed voor tienduizenden bioscoopbezoekers.

Als Herenboeren Assen willen wij natuurlijk graag dat zo veel mogelijk mensen zien en horen van de Hof van Rhee. Daarom willen wij een film maken die straks een breed bioscooppubliek bereikt.

Henk en Janetta Bos, filmersechtpaar uit Assen, zijn bereid gevonden de komende jaren de gang van zaken op het Hof van Rhee vast te leggen.

Hiernaast zie je de trailer van hun laatste film.

Boodschap van Hoop

“Voor ons als natuurfilmers is het een enorme uitdaging om het project van Herenboeren Assen gedurende lange tijd te volgen. We nemen het publiek, laten hen beleven dat het én spannend is én tegelijkertijd veel energie geeft om het Herenboeren project uit te voeren. Laten zien hoe biodiversiteit wordt nagestreefd terwijl de natuur om je heen haar geheimen blootlegt.

Om deze bijzondere film te realiseren moeten we constant bovenop alle gebeurtenissen zitten die er in de lange productieperiode plaatsvinden. En dat zullen er zonder twijfel ontelbare zijn. Het moet volgens ons ook een film worden die geschikt is voor het hele gezin.

Op een plek waar landbouw en natuur voor het eerst weer op een natuurlijke wijze samengaan…, daar ontstaan altijd prachtige, boeiende verhalen. Verhalen die zichzelf vertellen en waar verschillende hoofdrolspelers zomaar uit het niets kunnen opstaan. We zullen getuige zijn van de geboorte en groei van een project dat hoop als fundament heeft.

Dat wijst naar mogelijkheden die in het verleden werden verdrongen, maar in de toekomst een zeer bepalende rol kunnen spelen. En hoe we dat samen bewerkstelligen.

Herenboeren Assen is gestart met een avontuur, op weg naar een veelbelovende toekomst. Als filmmakers willen wij niets liever dan deze uitdagende reis, met al haar ups en downs, vastleggen.”

Henk en Janetta Bos

De film wil straks juist die mensen inspireren die (nog) ver weg staan van de duurzame landbouw. Naast circulatie langs de bioscopen kan de film ook gebruikt worden als promotie voor Herenboeren Nederland en andere duurzame landbouwinitiatieven, of vertoond worden op scholen, in wijkcentra, filmhuizen, theaters en bij verenigingen.

We houden jullie op de hoogte van de vorderingen!