Onze lokatie is bekend!

Herenboerderij Assen komt in Rhee

We zijn erg blij dat we als Herenboeren Assen nu openbaar kunnen maken dat we een locatie hebben en waar die is gelegen!

De gemeente Assen is voornemens om gronden te verpachten aan Stichting Herenboeren Assen voor ons mooie project. Het gaat om een locatie van bijna 20 ha bij Rhee aan de noordkant van Assen, die we met ingang van 1 november 2020 voor 10 jaar kunnen pachten.

Nadat de gemeente de huidige pachters had geïnformeerd zijn de kartrekkers diezelfde dag de buurt langs gegaan om hen mondeling te informeren over het voornemen van de gemeente en hen goed uit te leggen wat een Herenboerderij inhoudt. 
Vervolgens hebben wij hen uitgenodigd voor een inloopavond in het Dorpshuis in Zeijen.

Wij hopen aan de slag te gaan in goed overleg met de buurt.

Zijn we er nu?
Nee, we zijn er natuurlijk nog lang niet, het begint nu pas echt.  
Ten eerste is het zaak dat we in november minimaal 150 gezinnen hebben die willen deelnemen. Dat is nodig om kostentechnisch te kunnen starten. Kent u dus mensen in uw omgeving die wellicht ook Herenboer zouden willen worden, vraag hen om eens mee te gaan naar een informatieavond.
Overigens leerde ervaring bij andere Herenboerderijen, dat als er een locatie is gevonden, het met aanmeldingen heel snel gaat. Heeft u al besloten om mee te doen, maar nog niet getekend, dan kan het nuttig zijn om dat alsnog snel te doen. Dit om teleurstellingen te voorkomen.

Bij 200 huishoudens zitten we vol!

Hoe nu verder? 
We gaan nu zo snel mogelijk in gesprek met Herenboeren Nederland, de gemeente en de omwonenden om tot een ontwerp van de boerderij te komen. Ook zullen we de aspirant-Herenboeren op de hoogte houden over het vervolg en voor hen een aparte informatieavond organiseren.

Vragen?
Mail ons op assen@herenboeren.nl
Liever telefonisch contact?
Mariska Pater, voorzitter Stichting Herenboeren Assen 06 46 22 21 53
 

Locatie
Rhee

Deel dit bericht: