Wat

Wij gaan een goed georganiseerde boerderij opzetten, waar puur en eerlijk voedsel wordt geproduceerd: groenten, aardappelen, fruit, eieren, rund-, varkens- en kippenvlees. Alles van een hoge kwaliteit en voor een prijs die vergelijkbaar is met die van de supermarkt. Het wordt een plek waar het goed toeven is voor mens en dier. Een ervaren boer zal verantwoordelijk zijn voor het werk op de boerderij.

De bodem van de Herenboerderij bepaalt wat er in technische zin aan groenten en fruit verbouwd kan worden. Maar het is de bodem, en de wensen van de Herenboeren, die bepalen wat er daadwerkelijk op die grond verbouwd gaat worden en welke dieren er gehouden worden. Vanzelfsprekend eten de Herenboeren met de seizoenen mee.

En 18 juni 2020 hadden we voldoende leden om de coöperatie notarieel vast te legen; 14 oktober is de coöperatie officieel opgericht en op 1 november 2020 kon de schop in de grond!


Wat Herenboeren is? Bekijk voor een korte introductie het bovenstaande filmpje.

Wilhelminapark

In Boxtel bestaat reeds een Herenboerderij die volop in bedrijf is, Herenboerderij Wilhelminapark. Hier worden ongeveer 50 soorten groenten verbouwd, staan appel-, peren- en pruimenbomen en lopen varkens, kippen en runderen voor vlees en eieren.

Bekijk het onderstaande filmpje. In minder dan 2 minuten krijg je een aardige indruk van de enorme variatie aan gewassen en dieren op de Herenboerderij in Boxtel. En dat alles op minder dan 20 hectare en voor niet minder dan (uiteindelijk) 500 mensen.