Skip to content

Herenboerderij Hof van Rhee, Assen

Op 11 februari (2020) konden we als Herenboeren Assen openbaar maken dat we een locatie hebben en waar die is gelegen! Bekijk de beelden hieronder.

Grond in Rhee

En sinds 14 oktober (2020) zijn wij officieel een coöperatie. De Herenboerderij Assen, Hof van Rhee, kan aangelegd worden! Vanaf 1 november (2020) pacht de coöperatie van ruim 200 herenboeren 20 ha grond in Rhee om hier duurzame voeding te produceren. Hier worden straks fruit en groenten verbouwd, varkens, runderen en kippen gehouden, alles volgens minimaal de biologische standaard. Duurzaam dus. De groenten en fruit gaan zo van het land naar het keukenkastje of de koelkast, dus er komt geen tussenstation aan te pas. De boer? Dat is Henk Boer. En hij is er klaar voor:

De schop kan de grond in!

 

Deze locatie ligt op de zo gewenste fietsafstand van Assen. Zo hoeven we geen voedsel meer te kopen dat ver weg is geproduceerd en tegen hoge transportkosten naar Nederland wordt gebracht. Ook hoeven veel gezinnen straks niet in de auto te stappen om bij hun voedsel te komen.

Lees in Nieuws de laatste ontwikkelingen rondom de oprichting van de herenboerderij.

Grondontwerp Hof van Rhee

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)

Locatie

Interview met boer Henk op 1 november 2020

Zondag 1 november – de coöperatie is officieel pachter van de grond in Rhee.

Herenboeren Assen - Locatie Rhee (mei 2020)

In mei 2020 was ons perceel alleen nog grasland. Al vrij snel zie je een mooie boerderij ontstaan. Kijk voor die ontwikkeling op de pagina Hof van Rhee in beeld.