Onze Herenboerderij wordt een duurzaam opererend, kleinschalig gemengd boerenbedrijf met een boer(in) die het werk voor ons doet, vandaar de naam ‘Herenboeren’. Het fundament van de Herenboerderij bestaat uit een groep mensen. Zo’n groep bestaat uit ongeveer 200 huishoudens die verenigd zijn in een coöperatie. Inclusief kinderen komt dat neer op ongeveer 500 personen.

Om in de regio Assen een Herenboerderij op te starten, zijn we minimaal 150 deelnemende huishoudens nodig. Elk huishouden is gedeeld eigenaar van een Herenboerderij, en ervaart dat ook zo. De meeste Herenboeren wonen niet ver van hun boerderij.

Ten minste een keer per jaar wordt binnen de coöperatie geïnventariseerd wat de 200 leden-huishoudens willen eten. Hierbij worden de ervaringen van het vorige seizoen en die van de boer betrokken. Van welke producten willen we meer, van welke minder en welke nieuwe gewassen introduceren we op de boerderij.

Ben jij enthousiast? Laat het ons weten en vertel anderen over dit initiatief. En als je meer wilt weten, bezoek dan een informatieavond