Skip to content
header-leven-op-hof-van-rhee

November 2023

Stand van zaken Biodiversiteit Hof van Rhee

Op 11 november 2023 verzorgde de commissie Biodiversiteit een presentatie over de monitoring op de boerderij. Jildou vertelde alles over de vele soorten nachtvlinders en waarom ze zo belangrijk zijn voor ons. Ze liet zien dat we veel verschillende soorten nachtvlinders hebben waargenomen op Hof van Rhee, wat een goed teken is, aangezien ze helpen met de bestuiving.

Vervolgens heeft Arjen laten zien welke verschillende wormen we kunnen onderscheiden en even voorgerekend hoeveel wormen er waarschijnlijk op ons terrein zijn, op basis van onze tellingen (70 miljoen wormen!).

Hans sloot af met een uitleg, inclusief geluid, over de vogeltellingen in de vroege ochtenden (en één avond).

Alle drie hadden ook voorzichtig geprobeerd om een trend te ontdekken in de data van de afgelopen 3 jaar. Het ziet er positief uit, maar voor een echte conclusie hebben we nog meer data nodig.

Augustus 2021

Vogels op Hof van Rhee, geteld tijdens een afstudeeropdracht van Rutger en Savannah, studenten van de Hogeschool Van Hall Larenstein. Deze studenten hebben onderzoek gedaan naar de biodiversiteit op Hof van Rhee.

Andere dieren die voorkomen op Hof van Rhee en o.a. geteld zijn, zoals nachtvlinders. Op de pagina Hoe wij werken vind je achtergrond informatie over de biodiversiteit op Hof van Rhee.