Wat er gebeurde in mei 2021

Er wordt vooral hard gewerkt, de boomgaard komt mooi uit, de tunnelkas staat vol met nieuwe aanplant en onze eerste oogst & uitgifte!

Onderzoek Biodiversiteit op Hof van Rhee

In de week van 17 mei startten Savannah Fidom en Rutger Boersma (studenten van Hogeschool Van Hall Larenstein) met hun onderzoek naar de huidige biodiversiteit op Hof van Rhee. De komende 8 weken gaan zij nachtvlinders, loopkevers, vliegende insecten en regenwormen tellen en determineren. Dit doen ze door gebruik te maken van potvallen, plakvallen en LED-emmers. In de vroege ochtend worden de vogels die op ons terrein zitten of over vliegen geteld. Ook de vegetatie wordt in kaart gebracht. Savannah en Rutger gaan niet alleen op onze grond tellingen doen, maar ook op de grond van onze buurboer en boomwallen en grasvelden in de omgeving. Deze dienen als referentie. Savannah en Rutger gaan deze metingen niet helemaal alleen doen. Een aantal leden gaan vanaf de derde week meehelpen.

Eerste uitgifte Hof van Rhee, Herenboeren Assen - 29 mei 2021

De aardappelen die de leden meekregen kwamen van het Broekstreker aardappelcollectief uit Midden-Drenthe, want die kunnen we nog niet van ons land halen. Het is een initiatief met eenzelfde doel als de Herenboeren: een productie- en afname community voor leden, bij hen alleen gericht op de aardappels. Net als bij de Herenboeren gaat het ook over lokaal, duurzaam, biodiversiteit, biologisch geteeld.

En de eieren kwamen van Kees Sijbenga, van de Dennenhoeve uit Hooghalen, die ons biodynamische eieren heeft geleverd. Nu de kippen er nog niet zijn is dit een mooie oplossing voor deze eerste uitgifte.

Heel fijn dat we op deze manier de handen ineen konden slaan.

Deel dit bericht: