Andijviesalade met avocado en grapefruit

(4 personen; voorgerecht; bereiden ± 20 minuten)

andijvie avocado grapefruit recept

Voor de salade:

  • 40 gram walnoten
  • ½ lente-ui fijn gesneden
  • 1 eetrijpe avocado
  • 200 gram heel fijn gesneden andijvie
  • 50 gram dun geschaafde pecorino of parmezaan

Voor de dressing:

  • 1 grapefruit
  • ½ el witte wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • ½ el honing

Stappen

Rooster de walnoten op een bakplaat 7 minuten op 180 graden of rooster ze in een pannetje.                          

Schil de grapefruit dik tot op het vruchtvlees, snijd de partjes uit de vliesjes.

Vang sap op in een kommetje. Knijp na het uitsnijden de vliesjes ook boven de kom uit, er komt nog aardig wat sap vanaf. Klop een dressing van de honing, azijn, olie en het grapefruitsap. Voeg eventueel wat zout en peper toe. Roer de lente-ui erdoor.

Meng de partjes grapefruit, de avocado en andijvie met de dressing.

Verdeel over 4 borden en bestrooi met de walnoten en met de pecorino/parmezaan.

 

Deel dit bericht: