Spinazietaart met dadels en feta

dit is de alt tekst

Hoofdgerecht; 4 personen

  • 2 rode uien
  • 600 gram spinazie
  • 100 dadels zonder pit (of gewelde vijgen, abrikozen, rozijnen of krenten)
  • 2 eieren
  • 50 gram Griekse yoghurt
  • 7 plakjes filodeeg, diepvries, ontdooid
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes
  • 100 gram feta
  • 2 tenen knoflook
  • 8 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Stappen

Verwarm de over voor op 180ᣞC. Snijd de uien in ringen en de knoflook fijn. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Bak de ui en de knoflook zachtjes 2 minuten. Voeg de spinazie in handzame porties toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen. Snijd intussen de dadels in stukjes. Klop de eieren los met de yoghurt.

Bestrijk de filovellen dun met 3-4 el olijfolie. Leg 4 vellen met de punt naar het midden en iets overlappend op het bakpapieren werkvlak. Leg de laatste 3 vellen – elke een kwart verspringend- in het midden erop zodat je een extra stevige bodem krijgt. Leg de bodem met bakpapier op een bakplaat.

Schep de dadels met peper en zout naar smaak door de spinazie. Schep de spinazie in het midden van het deeg. Vouw het deeg rond de spinazie nonchalant omhoog maar laat het midden ‘open’.

Schenk het eimengsel over de spinazie. Verkruimel de feta er grof over. Bestrijk het deeg rondom met de laatste olie. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 25-30 min gaar en goudbruin.

*Frituur of bak stukjes overgebleven filodeeg voor een lekkere crunch in bijv salades.

 

Deel dit bericht: