Fantastisch moment: eerste uitgifte

Zaterdag 29 mei is de kroon op een periode waarin heel veel werk is verzet om op dit punt te komen: de eerste uitgifte van voedsel van ons eigen land! De eerste veldsla en de radijsjes konden ’s morgens vroeg worden geoogst en overdag worden opgehaald. Blije opwinding bij iedereen, het was ook voor het eerst kennismaken met verschillende collega-herenboeren, en nu eens niet via het scherm. Een vanzelfsprekende verbinding was voelbaar omdat iedereen met hetzelfde bezig is: de opbouw van de Hof van Rhee.

De eerste uitgifte had nog een bijzonder tintje: het was een beetje van onszelf en een beetje van…… het Broekstreker aardappelcollectief uit Midden-Drenthe en de Dennenhoeve uit Hooghalen.

De aardappelen die de leden meekregen kwamen van het collectief, want die kunnen we nog niet van ons land halen. Het is een initiatief met eenzelfde doel als de Herenboeren: een productie- en afname community voor leden, bij hen alleen gericht op de aardappels. Net als bij de Herenboeren gaat het ook over lokaal, duurzaam, biodiversiteit, biologisch geteeld.

En de eieren kwamen van Kees Sijbenga, van Dennenhoeve, heeft ons biodynamische eieren geleverd. Nu de kippen er nog niet zijn, is dit een mooie oplossing voor deze eerste uitgifte.

Heel fijn dat we op deze manier de handen ineen konden slaan.
Met de tas vol weer naar huis: salade maken!

Deel dit bericht: