Kom naar Forum Green House

Kom naar Forum Green House en ontdek de kloof én brug tussen mens en natuur.

Mens en natuur. Hoe verhouden ze zich? Er lijkt een kloof te zijn ontstaan binnen deze relatie. Want waar bestaat natuur nog uit? Wie is de mens en wat eet hij? En welke rol speelt technologische ontwikkeling?

Forum Green House wil door allerlei initiatieven die kloof proberen te dichten. Want naast de negatieve aspecten, die al zo vaak de revue zijn gepasseerd, wordt er binnen het Forum vooral aandacht geschonken aan de positieve ontwikkelingen. Er ontstaan nieuwe natuurgebieden. Mensen zijn zich steeds bewuster van de impact van voeding. En er wordt kritisch gekeken naar technologie.

Wat er te zien en te doen is

In het Forum in Groningen wordt met het project Forum Green House stil gestaan bij de relatie tussen mens en natuur. Bijvoorbeeld met het levende kunstwerk van landschapskunstenaar Merijn Vrij in het atrium van het gebouw. En kijk vooral ook naar het aanbod met talkshows en documentaires. In de laatste weken van het project is er nog een viertal activiteiten, onder andere voor de jeugd.

The Biggest Little Farm

The Biggest Little FarmOp Hof van Rhee zijn we vooral geïnspireerd geraakt door de film The Biggest Little Farm, te zien op woensdag 8 juni 19:00 tot 20:42. Een prachtig verhaal over regeneratieve landbouw, dor droog land dat met vallen en opstaan omgetoverd wordt tot een oase.

NAAR WEBSITE FORUM GREEN HOUSE

Deel dit bericht: