Wat gebeurde er in juni 2022

1 juni – Nog 3 kalfjes worden geboren, de tweede kas krijgt plantjes, de Asser gemeenteraad is op bezoek, de kersen smaken verrukkelijk, het zonnewendefestijn is zeer geslaagd en was vol enthousiasme, varkens genieten van het het water. Mooie plaatjes van insekten en de kippen mogen los!

18 jun - de keverbank van akkerbouwer Otto Willem Eleveld
18 jun – de keverbank van akkerbouwer Otto Willem Eleveld

18 juni – Op bezoek bij Land van Ons in Hooghalen en kijken bij de keverbank van akkerbouwer Otto Willem Eleveld. Hartelijk ontvangst door perceelcoördinator Betteke Krans om 10.15 duur met koffie en thee. Binnenkort brengen ze een tegenbezoek aan Herenboeren Assen, Hof van Rhee om te sparren over wat we samen meer kunnen dan alleen.

Keverbanken zijn verhoogde stroken land die je midden in een akker aanlegt. Op die stroken, die je inzaait met gras en kruiden, kunnen kevers en andere insecten zich ontwikkelen en zo een bijdrage leveren aan de versterking van de biodiversiteit op de akker. De insecten kunnen plagen helpen onderdrukken, bovendien kunnen akkervogels als de patrijs er zich ontwikkelen.

2 jun – Beetje onwennig voor de jonge moeder, twee kalfjes, dus even 1 van de tweeling naar de moeder brengen.

Deel dit bericht: