Kinderdoemiddag in het teken van de egel

De commissies Biodiversiteit en Activiteiten hadden voor zaterdagmiddag 21 oktober samen iets leuks bedacht voor een kinder-herfstactiviteit: egelhuisjes bouwen en neerzetten op de boerderij en egeltjes en herfstlichtjes maken. Zoals gewoonlijk was er weer veel animo, 20 kinderen en hun ouders/grootouders zijn naar de boerderij gekomen.

In twee groepen, die na een uurtje ruilden, werd er buiten gewerkt aan de egelhuisjes, en binnen aan egeltjes van klei en aan herfstlichtjes.

Er waren 4 bouwpakketjes van oude wijnkisten die in elkaar getimmerd moesten worden. Na het timmerwerk werden de huisjes gevuld met stro en hooi en vervolgens werden die naar een mooi plekje gebracht. Met stenen, gras en takken uit het bos werden de huisjes verstopt.

Binnen werd inmiddels druk geknutseld. Het ene egeltje na het andere ontstond en door lekker knoeien met lijm waren er ook mooie herfstlichtjes te bewonderen.

Tussendoor werd er natuurlijk iets gegeten en gedronken en om helemaal in stijl te blijven werd er getrakteerd op egelkoekjes.

Als afsluiting kregen de kinderen nog wat groente mee en een kastanje in een potje om thuis op te kweken.

Het was, zoals steeds op de kindermiddagen, weer een gezellige boel!

Vier huisje zijn er gemaakt door de kinderen.

Vier egelhuisjes gemaakt en mooi gecamoufleerd.

Deel dit bericht: