Han en Odile fotograferen op Hof van Rhee

Hieronder een selectie van hun foto’s van insecten op Hof van Rhee. Op Waarneming.nl staan alle foto’s.

We houden al van de natuur zolang als we leven en wandelen veel, maar we zijn daarbij de laatste 10 jaar steeds meer gaan fotograferen. Dat je dat kunt vastleggen in waarneming.nl maakt het fotograferen extra waardevol. Steeds meer Nederlanders doen dat en zo kunnen we met zijn allen de ontwikkelingen in de natuur volgen.

Han en ik zijn ooit begonnen met vooral vogels en zoogdieren, maar de laatste drie jaar ook steeds vaker insecten. Bij jullie is natuurlijk allang bekend dat het aantal insecten en de soorten daarvan in (o.a.) Nederland steeds minder worden, terwijl de mens die juist nodig heeft voor zijn voedselvoorziening.
 
De verbeteringen van het milieu en de natuur gaan ons veel te traag. Door veel ingevoerde waarnemingen kunnen er steeds betere statistieken worden geleverd en misschien dat dat de politiek wakker schudt. De waarnemingen worden ook gecontroleerd door deskundigen, dus ze kunnen het niet negeren als “hobby-gegevens”.
 
Maar los daarvan: bij het bekijken van insecten vallen wij zelf van de ene in de andere verbazing. Wat een wonderlijke diertjes! Prachtig, soms superslim, ingenieuze bouw, verstop-kampioenen… Het is altijd heel leuk om te doen.
Hof van Rhee: op 23 september 2023 hebben we een keer meegedaan aan een rondleiding. Mooi en reuze interessant. De verleiding was groot om ook lid te worden, maar vanwege allergieën voor  bepaalde groente- en fruitsoorten, toch maar niet gedaan. Het zou betekenen dat we van elk pakket veel zouden moeten weggeven. Beetje zonde.
 
We zijn blij dat we desondanks de vrijheid kregen om bij jullie foto’s te maken en als dat kan, dan doen we dat graag volgend jaar weer.
 

Odile en Han Hilgenkamp
Assen

Deel dit bericht: