Curry van spinazie en zoete aardappel

(hoofdgerecht; 2 à 3 personen)

Lekker met de veldsla-salade van Mirjam

spinazie
  • 400 gram verse spinazie (gewassen)
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 middelgrote ui
  • flinke eetlepel geraspte gember
  • 1 winterwortel
  • 400 ml kokosmelk
  • zakje Fair Trade Thaise rode currypasta
  • olie om in te bakken
  • zout
  • arrowroot-poeder of ander bindmiddel

Voor de liefhebber: NAAN broodjes erbij.

Stappen

Schil de zoete aardappel en snijd ze in blokjes. Bak ze in de koekenpan in olie gaar en krokant. Bestrooi naar smaak met zout.

Snijd de wortel in blokjes, de knoflook fijn, snipper de ui en rasp de gember. Verhit in koekenpan wat olie en fruit de knoflook, ui en gember tot ze beginnen te geuren. Voeg dan de wortelblokjes toe en de Thaise currypasta.

Bak 2 à 3 minuten.

Voeg vervolgens de kokosmelk toe en laat alles met een deksel op de pan, op laag vuur gaar worden (10 tot 15 minuten). Bind de curry met een papje van arrowroot of ander bindmiddel.

Roer tot slot de spinazie door de curry en verwarm tot de spinazie helemaal geslonken is. Voeg tot slot de gebakken blokjes zoete aardappel toe.

Deel dit bericht: